Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Luty 05, 2012, 15:39:18
Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:

Sprawdź co radzą eksperci Dziecko.pl:

Błogi sen maleństwa
A,a - kotki dwa, szare, bure obydwa.. :przeczytaj

Warsztaty stylu dla kobiet w ciąży i mam
Projekt Modna Mama to warsztaty stylu adresowane do kobiet w ciąży oraz młodych mam.: przeczytaj

Nadążyć za sobą - książka, która stała się bestsellerem!
Książka "Nadążyć za sobą" powstała z inspiracji zwykłej codzienności jakże niezwykłej zarazem.: przeczytaj

Partnerzy: Dziecko.pl

+  Mamy forum - mama, dziecko, ciąża, objawy ciąży, poród, zdrowie, wychowanie, uroda
|-+  Kategoria ogólna
| |-+  Starsze dzieci
| | |-+  Jak przestać się martwić o córkę na wakacjach
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Jak przestać się martwić o córkę na wakacjach  (Przeczytany 1848 razy)
aurelibuziaczek
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« : Czerwiec 16, 2010, 12:28:06 »

Cześć mam pytanie, wysyłam swoje dziecko na obóz sportowy i szczerze martwię się ze cos mu się stanie. Znacie jakieś sposoby abym się uspokojiła? Naszło mnie to pytanie ponieważ przeczytałam artykuł w internecie o urządzeniach które pokazują gdzie jest moje dziecko, nie wiem czy to nie jest paranoja ze do takich kroków bym się posuneła i nie wiem czy moje dziecko czułoby się komfortowo? Mąż jako typowy gadzeciaż wychwala wszelkie technologie pod niebiosa ja natomiast jestem sceptyczna i nie wiem co myslec? czy ktoś zetknął się z czymś takim i czy to się przydaje? przyznam ze oprócz wyjazdu chce mojej córce po wakacjach dac mozliwośc na kurs jezykowy i inne zajęcia pozaszkolne pozatym jest juz coraz bardziej samodzielna a ja boje się za kazdym razem jak wychodzi z domu w sumie to nie wiem czy to troska czy paranoja?
Momart
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 18, 2010, 16:28:55 »

Ile lat ma Twoje dziecko? Jeśli jest odpowiedzialna, niech weźmie ze sobą telefon. Do iPhone'a można kupić tanią aplikacje pozwalającą na śledzenie dziecka. Niestety iPhone'y są drogie i nie wiem
czy inne telefony posiadają podobną funkcjonalność.
aurelibuziaczek
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 22, 2010, 08:51:11 »

Córka ma 10 lat, i jest bardzo rozsądna, pomimo to sama się zamartwiam ponieważ zagrożenie nie musi wynikać z jej nieostrożności. Owszem już zapoznałam się z ofertą aplikacji na telefon komórkowy i przyznamze nie gwarantują one bezpieczeństwa ponieważ są dosyć okrojone.Przeczytałam coś o pojawieniu się elektronicznej niani działa ona podobnie jak nawigacja ale przyznam ze jestem sceptyczna ponieważ jest to nowość  a róznie bywa, aczkolwiek producenci zapewniają o jego niezawodności i przydatności dosyć szczegółowo. Szczerze to nie wiem co na ten temat myslec moze za bardzo panikuje i powinnam zaufać ze wszystko bedzie dobrze w koncu to wakacje i córka jedzie dobrze sie bawic...
matkapolka
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 22, 2010, 11:40:18 »

Najlepiej po prostu zaufać dziecku. Wiem, że łatwo mówić, ale moim zdaniem to podstawa. Kiedys nie było tych sestemów kontrolowania dziecka na komórki i rózne tego typu gadżety i jakoś dzieci wyjeżdżały na obozy 3 tygodniowe nawet, albo szły się bawić na podwórko nie mając komórki.
Owszem - skoro mamy takie udogodnienia - warto korzystać, ale jeśli nie będziemy ufać dziecku, żaden taki gadżet nam nie pomoże.
mama84
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 22, 2010, 11:43:03 »

A ja polecam artykuł: http://www.dziecko.pl/dziecko.nsf/archiwumJS3X/47CBD825AD65AFAEC125773E00317D66 Uśmiech
aurelibuziaczek
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 23, 2010, 11:29:31 »

Dziękuje za linka wczoraj chyba widziałam coś podobnego w dzień dobry TVN i przyznam ze jestem zainteresowana tym tematem. Może panikuje ale w koncu swiat idzie do przodu, i nie można zamykać się na technologię kiedyś tez nie było komórek,a teraz nie wyobrażamy sobie bez nich życia, zresztą nie raz nam je uratowały, pamiętam jak zepsuł mi się samochód w lesie i bez komórki wedrowałabym po pomoc nie wiadomo gdzie! Tak więc matko polkomoże to nie kontrola a ubezpieczenie dziecka, jeszcze raz dzięki za lekturkę...  Uśmiech
BajkowaSzafa
Użytkownik
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Grudzień 07, 2010, 11:43:59 »

Często bywa ta,że przesadnie panikujemy i martwimy się o dziecko,a potem okazuje się ze to zupełnie bezpodstawne. Wystarczy jeden lub dwa telefony dziennie-w końcu po to są komórki Uśmiech

www.BajkowaSzafa.com - odzież, zabawki dla dzieci.
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!