Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Luty 05, 2012, 15:51:26
Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:

Sprawdź co radzą eksperci Dziecko.pl:

Błogi sen maleństwa
A,a - kotki dwa, szare, bure obydwa.. :przeczytaj

Warsztaty stylu dla kobiet w ciąży i mam
Projekt Modna Mama to warsztaty stylu adresowane do kobiet w ciąży oraz młodych mam.: przeczytaj

Nadążyć za sobą - książka, która stała się bestsellerem!
Książka "Nadążyć za sobą" powstała z inspiracji zwykłej codzienności jakże niezwykłej zarazem.: przeczytaj

Partnerzy: Dziecko.pl

+  Mamy forum - mama, dziecko, ciąża, objawy ciąży, poród, zdrowie, wychowanie, uroda
|-+  Kategoria ogólna
| |-+  Niemowlę
| | |-+  Jak odstawic dziecko od cycka?
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Jak odstawic dziecko od cycka?  (Przeczytany 1881 razy)
Karola
Nowy użytkownik
*

« : Czerwiec 14, 2010, 09:49:50 »

Witam wszystkie mamy!

czy możecie coś poradzić jeśli chodzi o odstawienie maluszka od karmienia piersią? Niedługo skończy 8 miesięcy. Wracam do pracy, dlatego jestem zmuszona do przejścia na butelkę. Jak to zrobić? Jak odzywczaić moje dziecko do karmienia piersią? poradzicie coś?
gosia_236
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Październik 26, 2010, 11:46:04 »

hej,dla mnie temat jest swiezy wiec moze Ci cos poradze.karmilam mojego synka 9 miesiecy,ale od tygodnia jest na butelce.musze przyznac,ze nie bylo latwo,bo Olek nie tolerowal zadnych butelek,a musze przyznac,ze probowalam wielu!!!postanowilam pojsc na zywiol i sprobowac,bo pomyslalam,ze moze jak zglodnieje to chwyci butelke.i tak sie stalo!!!bunt trwal jeden dzien i jedna noc a na drugi dzien ciagnal butle az milo!!musisz po prostu uzbroic sie w cierpliwosc bo dziecko bedzie protestowac,ale w koncu przywyknie a lzy szybko wyschna!!!popros o pomoc meza,bo gwarantuje,ze w nocy ciezko ci bedzie sie nie zlamac.zycze powodzenia!!!pozdrawiam
BajkowaSzafa
Użytkownik
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Listopad 20, 2010, 11:22:22 »

Przede wszystkim należy zrobić to,kiedy dziecko jest w odpowiednim wieku. Z reguły przed ukończeniem roku życia. Są specjalne zestawy z butelką,która posiada miękki i elastyczny ustnik,dzięki któremu dziecko szybciej odzwyczai się od karmienia piersią.

www.BajkowaSzafa.com - odzież, zabawki dla dzieci.
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!