Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Luty 07, 2012, 22:40:25
Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:

Sprawdź co radzą eksperci Dziecko.pl:

Błogi sen maleństwa
A,a - kotki dwa, szare, bure obydwa.. :przeczytaj

Warsztaty stylu dla kobiet w ciąży i mam
Projekt Modna Mama to warsztaty stylu adresowane do kobiet w ciąży oraz młodych mam.: przeczytaj

Nadążyć za sobą - książka, która stała się bestsellerem!
Książka "Nadążyć za sobą" powstała z inspiracji zwykłej codzienności jakże niezwykłej zarazem.: przeczytaj

Partnerzy: Dziecko.pl

+  Mamy forum - mama, dziecko, ciąża, objawy ciąży, poród, zdrowie, wychowanie, uroda
|-+  Kategoria ogólna
| |-+  Ciążą i poród
| | |-+  Kiedy są dni płodne?
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Kiedy są dni płodne?  (Przeczytany 2484 razy)
matalka
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« : Maj 27, 2010, 13:57:36 »

znacie sposób na obliczanie dni płodnych? jak to wyliczyć, jeśli mój cykl ma 28 dni? ile trwają dni płodne?
miszka
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 24, 2010, 12:10:53 »

Owulacja przypada 14 dni przed okresem, więc w Twoim przypadku ok. 14 dnia, wiec dni płodne sa wokół tej daty. Ale najlpeij skorzystać z kalkulatorów dni płodnych, jest ich bardzo duzo na necie. Tutaj jest jeden z takich kalendarzy dni płodnych, ale na innych stronach też znajdziesz, one obliczają w podobny sposób:)

Wera0
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Marzec 08, 2011, 15:42:12 »

Z tego co wiem to dość często samemu jednoznaczenie to określić. No chyba, że masz idealnie równe cykle, ale to i tak zawsze różnie bywa. A tak ogólnie to moje pytanko takie, ile dni trwają TE dni?Uśmiech
Iw0na
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 15, 2011, 14:12:39 »

dni połdne prawidłowo powinny niby występować 14 dni przed kolejną miesiączką, tak mi powiedział lekarz ale wiadomo, że to wszystko bardzo indywidualna sprawa, często zdarzają się anomnalia, a jeśli chodzi o długość to słyszłąm że kobieta może zajśc w ciąże przez 4 dni w csłym cyklu
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!