Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Luty 05, 2012, 15:22:37
Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:

Sprawdź co radzą eksperci Dziecko.pl:

Błogi sen maleństwa
A,a - kotki dwa, szare, bure obydwa.. :przeczytaj

Warsztaty stylu dla kobiet w ciąży i mam
Projekt Modna Mama to warsztaty stylu adresowane do kobiet w ciąży oraz młodych mam.: przeczytaj

Nadążyć za sobą - książka, która stała się bestsellerem!
Książka "Nadążyć za sobą" powstała z inspiracji zwykłej codzienności jakże niezwykłej zarazem.: przeczytaj

Partnerzy: Dziecko.pl

+  Mamy forum - mama, dziecko, ciąża, objawy ciąży, poród, zdrowie, wychowanie, uroda
|-+  Kategoria ogólna
| |-+  Pytania do ekspertów
| | |-+  Bóle brzuszka przez `słoiczki` ?
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Bóle brzuszka przez `słoiczki` ?  (Przeczytany 1716 razy)
blondiii
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« : Marzec 15, 2010, 19:16:34 »

Mój czteromiesięczny maluszek w pierwszych 3 miesiącach swojego życia wieczorami miewał w miarę ostre kolki . Około miesiąc temu na szczęśćie ustąpiły . Niedawno , zaczęłam podawać mu deserki , zupki , soczki itp . większość z nich była od czwartego miesiąca ale niektóre od piątego , ponieważ słyszałam że duże dzieci (mój przy urodzeniu miał 4.3 kg , w tej chwili 8.0 kg ) mogą dostawać troche wcześniej różne dania . Niestety , od pewnego czasu znowu wieczorem , zaczęły się pojawiać sline bóle brzuszka i zastanawiam się czy jest to zwiążane z niezaakceptowaniem nowego menu przez organizmu bobaska ?   Z góry dziekuje : )
Irena Mydlarz
Nowy użytkownik
*

Coaching Rodzicielski - www.psychologiairozwoj.pl

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 26, 2010, 12:33:10 »

Przy wprowadzaniu nowych pokarmów musisz liczyć się z różnymi reakcjami maluszka. Dobrze, że obserwujesz dziecko i zwracasz uwagę na różnicę w zachowaniu. Najprościej będzie, jeśli odstawisz posiłki, co do których masz wątpliwości i sprawdzisz, czy ból brzuszka minie.
Najlepiej wprowadzać nowe elementy jadłospisu stopniowo, po jednym nowym składniku dodawanym do już sprawdzonego składu (np. jeśli wiesz, że dziecko akceptuje marchew, możesz spróbować podać mu zupkę z marchewki z dodatkiem innego warzywa) tak żeby zaobserwować, na który składnik żołądek dziecka reaguje bólem.

Coaching Rodzicielski psychologiairozwoj.pl
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!