Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Luty 05, 2012, 15:19:58
Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:

Sprawdź co radzą eksperci Dziecko.pl:

Błogi sen maleństwa
A,a - kotki dwa, szare, bure obydwa.. :przeczytaj

Warsztaty stylu dla kobiet w ciąży i mam
Projekt Modna Mama to warsztaty stylu adresowane do kobiet w ciąży oraz młodych mam.: przeczytaj

Nadążyć za sobą - książka, która stała się bestsellerem!
Książka "Nadążyć za sobą" powstała z inspiracji zwykłej codzienności jakże niezwykłej zarazem.: przeczytaj

Partnerzy: Dziecko.pl

+  Mamy forum - mama, dziecko, ciąża, objawy ciąży, poród, zdrowie, wychowanie, uroda
|-+  Kategoria ogólna
| |-+  Niemowlę
| | |-+  Bóle brzuszka przez `słoiczki` . ?
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Bóle brzuszka przez `słoiczki` . ?  (Przeczytany 1912 razy)
blondiii
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« : Marzec 15, 2010, 19:13:44 »

Mój czteromiesięczny maluszek w pierwszych 3 miesiącach swojego życia wieczorami miewał w miarę ostre kolki . Około miesiąc temu na szczęśćie ustąpiły . Niedawno , zaczęłam podawać mu deserki , zupki , soczki itp . większość z nich była od czwartego miesiąca ale niektóre od piątego , ponieważ słyszałam że duże dzieci (mój przy urodzeniu miał 4.3 kg , w tej chwili 8.0 kg ) mogą dostawać troche wcześniej różne dania . Niestety , od pewnego czasu znowu wieczorem , zaczęły się pojawiać sline bóle brzuszka i zastanawiam się czy jest to zwiążane z niezaakceptowaniem nowego menu przez organizmu bobaska ?   Z góry dziekuje : )
asiolcza
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Marzec 30, 2010, 16:13:31 »

Ja nie wiem skąd stwierdzenie, że jeśli dziecko jest duże, to może dostawać wcześniej posiłki dla starszych dzieci.  Przecież to nie chodzi o wagę dziecka tylko jego dojrzałość układu pokarmowego. Po to są schematy żywienia żeby z nich korzystać. Nawet jak się podaje dobrane do wieku posiłki może się zdarzyć, że organizm maluszka nie toleruje tego typu pożywienia lub po prostu jest na niego uczulony. W takim wypadku można zmienić rodzaj słoiczka, których w sklepach jest ogromny wybór Uśmiech
Dagmar.ka
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Maj 06, 2010, 15:16:06 »

Cześć
jestem tego samego zdania, ze lepiej chwile poczekać niż wprowadzać wszystko zgonie ze schematami, każde dziecko jest inne a jedzenie ma być przyjemnością. Ja Małemu daję słoiczki z miesięcznym opóźnieniem ze względu na to że czasem go coś uczula. I małe porcje a jak jest coś nie tak to zmieniam firmę ważne aby obserwować dziecko dla niego wszystko jest nowe Chichot
BajkowaSzafa
Użytkownik
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Listopad 20, 2010, 11:30:15 »

Pamiętajmy,że każdy organizm dziecka zareaguje inaczej,więc trudno przewidzieć co zaszkodziło Twojemu dziecku.. Jestem także zdania,ze nie warto kierować się schematami,czyli to o czym piszą użytkowniczki powyżej. Czasem możemy zaszkodzić niż pomóc.

www.BajkowaSzafa.com - odzież, zabawki dla dzieci.
francowata
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Grudzień 29, 2010, 01:41:12 »

Układ pokarmowy dziecka jest na początku bardzo wrażliwy, Tez jestem zdania że powinno się wprowadzać nowe rzeczy powoli.
BajkowaSzafa
Użytkownik
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Styczeń 25, 2011, 09:20:52 »

Dokładnie tak. A jeżeli zauważysz,ze objawy dalej nie ustępują,wtedy najlepiej będzie umówić się na wizytę do pediatry. Ale myślę że wszystko będzie dobrze:)

www.BajkowaSzafa.com - odzież, zabawki dla dzieci.
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!