Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Luty 05, 2012, 16:01:47
Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:

Sprawdź co radzą eksperci Dziecko.pl:

Błogi sen maleństwa
A,a - kotki dwa, szare, bure obydwa.. :przeczytaj

Warsztaty stylu dla kobiet w ciąży i mam
Projekt Modna Mama to warsztaty stylu adresowane do kobiet w ciąży oraz młodych mam.: przeczytaj

Nadążyć za sobą - książka, która stała się bestsellerem!
Książka "Nadążyć za sobą" powstała z inspiracji zwykłej codzienności jakże niezwykłej zarazem.: przeczytaj

Partnerzy: Dziecko.pl

+  Mamy forum - mama, dziecko, ciąża, objawy ciąży, poród, zdrowie, wychowanie, uroda
|-+  Kategoria ogólna
| |-+  Niemowlę
| | |-+  jak pomoc dziecku przyzwyczaic sie do karmienia z butelki
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: jak pomoc dziecku przyzwyczaic sie do karmienia z butelki  (Przeczytany 1543 razy)
basia
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« : Marzec 06, 2010, 16:46:14 »

prosze o pomoc Smutny
mama_lenki
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #1 : Maj 26, 2010, 09:29:13 »

Nauczyć dziecko pić z butelki czy kubka, zaraz po odstawieniu od piersi mamy nie jest czynnością prostą. Największym problemem, jaki mają dzieci na początku nauki karmienia butelką jest przyzwyczajenie się do smoczka. Ssie się go inaczej, mleko wypływa dużo szybciej, a dziecko musi się nauczyć sprawnie je połykać. Ja znalazłam w internecie produkt marki Dyduś, jeśli dobrze pamiętam noszący nazwę Zintegrowany System do nauki karmienia i moja Lenka bez problemu przestwiła się na picie z tych buteleczek. Pierwszy stopień tego systemu, czyli buteleczka z miękkim ustnikiem jest po prostu genialny. Miękki ustnik bardzo skutecznie imituje pierś matki, dzięki czemu Lenka dała się "oszukać". Mogę szczerze polecić ten zestaw, który w składzie ma jeszcze rurkę, przez którą mogą pić dzieci powyżej 9 miesiąca a także łyżeczkę z butelką o szerokiej szyjce, ułatwiającej podawanie pokarmu. Warto spróbować bo zestaw nie jest drogi a posłuży przez długi okres.

BajkowaSzafa
Użytkownik
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Listopad 20, 2010, 10:43:15 »

Chyba wiem o jakim zestawie mówisz,można go kupić w sklepach internetowych z artykułami dla dzieci. Początki będą bardzo trudne,nie obejdzie się też na pewno bez płaczu.. Pamiętaj o miękkim i elastycznym ustniku,to bardzo ważne.

www.BajkowaSzafa.com - odzież, zabawki dla dzieci.
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!