Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Luty 05, 2012, 15:40:21
Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:

Sprawdź co radzą eksperci Dziecko.pl:

Błogi sen maleństwa
A,a - kotki dwa, szare, bure obydwa.. :przeczytaj

Warsztaty stylu dla kobiet w ciąży i mam
Projekt Modna Mama to warsztaty stylu adresowane do kobiet w ciąży oraz młodych mam.: przeczytaj

Nadążyć za sobą - książka, która stała się bestsellerem!
Książka "Nadążyć za sobą" powstała z inspiracji zwykłej codzienności jakże niezwykłej zarazem.: przeczytaj

Partnerzy: Dziecko.pl

+  Mamy forum - mama, dziecko, ciąża, objawy ciąży, poród, zdrowie, wychowanie, uroda
|-+  Kategoria ogólna
| |-+  Przedszkolak
| | |-+  Wyładowuję się na dziecku :-(
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Wyładowuję się na dziecku :-(  (Przeczytany 1936 razy)
artis_ka
Nowy użytkownik
*

« : Luty 19, 2010, 11:20:32 »

Są takie dni, że nie wytrzymuję.. Codziennie ta sama bieganinia po parkach, po sklepach, wszędzie z napchanym wózkiem, który potem sama taszczę na górę do mieszkania.. Potem szybko obiad, szybko ale dokładnie, uważając na każdy składnik - no bo przecież dzieci trzeba zdrowo odżywiać. Przy tym ma być smaczny, ma pięknie wyglądać i pachnieć. Potem cały rytuał radosnego wypluwania go przez dzieci, czasem 10 min, czasem godzinę. I przychodzi mąż, a ty z powrotem do garów i odgrzej. Wcześniej popraw włosy i pościeraj to, co dzieci nabrudziły.... Czas odetchnąć? Przecież ktoś musi pozmywać... Mąż bardzo by chciał oczywiście, ale przecież ma teraz ten cenny czas dla dzieci, który może wykorzystać z nimi na zabawę. No to się bawi. Uśmiechnięty tatuś, który na wszystko pozwala - w nagrodę, że tak mało do mają w domu. A jutro... Jutro rano znowu zła mama, która wmusza jedzenie, każe iść do przedszkola i często krzyczy. Czasem bardzo krzyczy. Ostatnio tak nakrzyczała, że córka się rozpłakała i powiedziała, że jej nie kocham  Płacz Nieprawda oczywiście, po prostu częściej krzyczę na nią bo jest starsza i bardziej psoci. Ale to tylko psoty, nie zasługujące na to, żeby sfrustrowana mama się za nie wyładowywała na dziecku. Wstyd mi. Powiedzcie, że macie czasem tak samo... Że nie jestem wyrodna matką..
pamela30
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #1 : Marzec 18, 2010, 22:05:17 »

Nie jestes zla Matka. Sam fakt ze szukasz tutaj wspacia. Potrzebujesz czas  dla siebie. Potrzebna jest pomocna dlon. Moze matka, tesciowa albo opiekunka. Potrzebujesz troche wiecej dystansu. Odpoczynek. Naladuj baterie i wrocisz z checia do domu do dzieci. Niech Tata przejmie od Ciebie paleczke przez weekend. Nie martw sie ze dzieci umra z glodu. To tylko weekend! 
asiolcza
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Marzec 29, 2010, 17:01:31 »

Tak, to prawda. Chociaż jeden dzień w tygodniu tylko dla ciebie to podstawa.
Dzieci to super sprawa, ale sama dobrze wiem, że czasami to te małe diabełki potrafią zaleźć za skórę.  Duży uśmiech  A tatuś jak tak bardzo kocha czas z dzieckiem, to ten jeden dzień w tygodniu przeżyje.  A wyrodną matką nie jesteś, bo idąc tym tropem, to większość matek byłaby wyrodna.  Mrugnięcie
mamucica
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #3 : Maj 25, 2010, 12:10:58 »

artis_ka przyznaję nie jesteś sama, nie jesteś wyrodna. A jeśli ty jesteś wyrodna to ja też bo niestety też krzyczę i tez już usłyszałam od synka "że nie kocham swojego dziecka" . A przecież kocham, kocham nad życie tylko czasem nie daję rady, są takie dni że wszystko mnie drażni, a szczególnie jak on jęczy bez powodu, mąż nie pomaga, tyle jest do zrobienia  a ja na nic siły nie mam. Są takie dni i już... Potem mam wyrzuty sumienia że nakrzyczałam, przepraszam i w duchu pluję sobie w brodę że po co chcę wszystko zrobić, przecież jak raz nie posprzątam to świat się nie zawali a młody najważniejszy. I przez jakiś czas jest super, aż w końcu znów przychodzi ten niedobry dzień i znów słyszę od dziecka "mamo wyrzuć swoją złość do kosza"
BajkowaSzafa
Użytkownik
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Listopad 20, 2010, 11:16:20 »

Nigdy nie możesz sobie wmawiać,że jesteś zła matką,nawet tak nie myśl. Każdemu czasem brakuje cierpliwości,tym bardziej jeżeli przychodzimy po całym dniu zmęczenia do domu. Wtedy bardzo ważne jest wsparcie bliskich osób. Z czasem nauczysz się,że złe emocje udzielają sie głównie dziecku i nie służy to nikomu.

www.BajkowaSzafa.com - odzież, zabawki dla dzieci.
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!