Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Luty 05, 2012, 15:54:05
Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:

Sprawdź co radzą eksperci Dziecko.pl:

Błogi sen maleństwa
A,a - kotki dwa, szare, bure obydwa.. :przeczytaj

Warsztaty stylu dla kobiet w ciąży i mam
Projekt Modna Mama to warsztaty stylu adresowane do kobiet w ciąży oraz młodych mam.: przeczytaj

Nadążyć za sobą - książka, która stała się bestsellerem!
Książka "Nadążyć za sobą" powstała z inspiracji zwykłej codzienności jakże niezwykłej zarazem.: przeczytaj

Partnerzy: Dziecko.pl

+  Mamy forum - mama, dziecko, ciąża, objawy ciąży, poród, zdrowie, wychowanie, uroda
|-+  Kategoria ogólna
| |-+  Pytania do ekspertów
| | |-+  Odp: dziwne zachowanie...
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Odp: dziwne zachowanie...  (Przeczytany 2210 razy)
klaudia1983
Nowy użytkownik
*

« : Luty 08, 2010, 19:15:44 »

WITAM MYSLALAM ZE JA MAM TYLKO TAKI PROBLEM MOJA CORKA PRAWIE 3 LATKA TEZ TAK ROBI POCIERA SIE O WSZYSTKO CO MA KANTY SIADA NA NODZE SCISKA NOZKI TEZ NIE WIEM CO ROBIC ODSUWAM JA OD TEGO CHCE W JAKIS SPOSOB ZABAWIC TO NIC NIE DAJE WTEDY ZACHOWUJE SIE JAK BY JEJ NIE BYLO PROSZE O POMOC
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2010, 11:02:33 wysłane przez Dziecko.pl » Zapisane
mama
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #1 : Luty 19, 2010, 19:02:44 »

...staram sie nie zauwazac "tego" zachowania oraz "zajmowac" czas corki tak aby nie miala sposobnosci do robienia "tego".
Od tygodnia zauwazylam poprawe, uff... (no chyba, ze robi "to" pokryjomu w co watpie).
trzeba przeczekac ten czas (w moim przypadku okolo 2 miesiace), krzyki i kary tylko wzmoza intesywnosc "dziwnego zachowania". Smutny
ania21
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Kwiecień 16, 2010, 16:55:12 »

czytalm,ze to na tle nerwowym.dziecko w ten sposob cos odreagowuje.moze sie czegos boi
szyszka
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 19, 2010, 21:47:10 »

7letni syn mojej kolezanki kiedy widzi cos interesującego, dla niego oczywiscie, lub jesli cos mu sie podoba w dosc dziwny sposob na to reaguje;/ zaczyna bardzo szybko ruszac paluszkami u raczek, a dodatkowo otwiera buzie i wydaje dosc dziwne dzwieki prawie nie slyszalne, ale jednak one sa;/  wszystko zaczelo sie gdy mial on juz poltora roczku. lekarz pediatra na samym poczatku stwierdzil ze to przejdzie samoistnie... jednak trwa do dzis, mogla bym powiedziec iz nawet zachowanie to sie poglebilo,  , mimo namawian, nie tylko z mojej strony, przyjaciółka boi sie isc z synem do specjalisty... czy ktos moze spotkal sie juz z takim zachowaniem u dzieci??? prosze o dopowiedzi...Smutny
BajkowaSzafa
Użytkownik
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Styczeń 25, 2011, 09:32:45 »

Szczerze mówiąc to nigdy nie spotkałam się z takim zachowanie ze strony dziecka... Może faktycznie czegoś się boi lub bardzo stresuje jakąś sytuacja? Byliście z tym u psychologa?

www.BajkowaSzafa.com - odzież, zabawki dla dzieci.
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!