Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Luty 05, 2012, 16:14:56
Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:

Sprawdź co radzą eksperci Dziecko.pl:

Błogi sen maleństwa
A,a - kotki dwa, szare, bure obydwa.. :przeczytaj

Warsztaty stylu dla kobiet w ciąży i mam
Projekt Modna Mama to warsztaty stylu adresowane do kobiet w ciąży oraz młodych mam.: przeczytaj

Nadążyć za sobą - książka, która stała się bestsellerem!
Książka "Nadążyć za sobą" powstała z inspiracji zwykłej codzienności jakże niezwykłej zarazem.: przeczytaj

Partnerzy: Dziecko.pl

+  Mamy forum - mama, dziecko, ciąża, objawy ciąży, poród, zdrowie, wychowanie, uroda
|-+  Kategoria ogólna
| |-+  Niemowlę
| | |-+  karmienie piersia
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Ankieta
Pytanie: jak przyzwyczaic dziecko do karmienia z butelki
podac swoje mleko w butelkc   -6 (85.7%)
podac minimalnie mleko   -1 (14.3%)
Głosów w sumie: 7

Autor Wątek: karmienie piersia  (Przeczytany 2419 razy)
basia
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« : Styczeń 25, 2010, 13:50:42 »

mam pytanie karmie piersia i czy mozna jesc zupe szczawiowa? zabardzo nie wiem co jesc Smutny a dzidzia je m tylko z jednej piersi bo w drugiej jest malo pokarmu Smutny a chce karmic piersia bo to jest wspaniala zecz Uśmiech
Iza
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #1 : Styczeń 25, 2010, 14:10:49 »

Zupy szczawiowej nie polecam ze względu na szczawiany( w ciąży też nie jest zalecana) które ponoć nie są zbyt zdrowe. Ja jem praktycznie wszystko. Z pierwszą córką bałam sie jeść czegokolwiek innego niż krupnik i gotowany indyk i kurczak z duszoną marchewką. Staram się jeść przeważnie gotowane  nie smażone.Możesz sobie zrobić gotowane kulki z mięsa mielonego z sosem koperkowym, rosół, krupnik, barszcz czerwony,ja jem też duszone mięso buraczki.W większości możesz jeść to co jadłaś w ciąży oprócz potraw powodujących wzdęcia.
Jeśli chodzi o to że maluszek je z jednej piersi to musisz przystawiać do tej drugiej jak najczęściej żeby i tam było dużo mleka. Podobno tak to jest czasami że dzieci wybierają sobie jedną pierś.Proponuje Ci za każdym razem jak masz karmić najpierw przystawiać do tej piersi gdzie jest mniej mleka a potem do tej drugiej.
mika
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Marzec 14, 2010, 10:00:09 »

Osobiście korzystam z małej ściągawki, co jeść a czego unikać podczas karmienia piersią. Moja malutka ma 2 tyg i uważam z jedzeniem, żeby Maluszek nie miał kolek.

Na pewno nie wskazana jest czekolada, cytrusy i truskawki. A poza tym kapusta, groch i wszystko co powoduje wzdęcia.

Ściągawka:
http://babyonline.pl/niemowle_noworodek_artykul,1716.html?print=1
Michel
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 06, 2010, 08:04:03 »

Jeszcze tutaj proponuje zajrzec:

http://dziecko.pl/dziecko.nsf/archiwumJS3X/A589CB191178C723C12576E90047BD47

powodzenia!  Spoko
maxyma
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : Kwiecień 16, 2010, 10:45:30 »

Ja bardzo uważałam podczas karmienia piersią.Karmiłam do 10 miesiąca.Pierwszy raz smażonego schabowego zjadłam kiedy mała miała 7 miesięcy,jej nic nie było,a ja miałam problemy z żołądkiem Duży uśmiech
nie ma co przesadzać,ale wprowadzać stopniowo produkty do diety,żeby ewentualnie wyeliminować to co zaszkodzi dzidziusiowi.
Również korzystałam ze ściągawki co można ,a co nie,pamiętam,że królował gotowany kurczaczek,pulpeciki,robiłam sobie wątróbkę,ale gotowaną i nawet ciasteczka sama piekłam ;)Moja córka miała problemy  z układem pokarmowym i był moment,że nawet wyeliminowałam jabłka(za namową pediatry)Jednak inny lekarz mnie ustawił do pionu,przepisał córce lek na niedojrzałość układu pokarmowego,a mi kazał urozmaicić dietę.

www.hejdzidzia.pl   sklep internetowy z odzieżą dziecięcą
potrojna_mama
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Kwiecień 20, 2010, 18:37:34 »

ja jadlam ryż, marchewke, kurczaka przez kilka miesięcy bo moje dzieci wrażliwe brzuszki miały
musisz sprawdzić, najpierw zjeść troszkę i zobaczyć co będzie z brzuszkiem maleństwa
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!