Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Luty 05, 2012, 16:22:57
Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:

Sprawdź co radzą eksperci Dziecko.pl:

Błogi sen maleństwa
A,a - kotki dwa, szare, bure obydwa.. :przeczytaj

Warsztaty stylu dla kobiet w ciąży i mam
Projekt Modna Mama to warsztaty stylu adresowane do kobiet w ciąży oraz młodych mam.: przeczytaj

Nadążyć za sobą - książka, która stała się bestsellerem!
Książka "Nadążyć za sobą" powstała z inspiracji zwykłej codzienności jakże niezwykłej zarazem.: przeczytaj

Partnerzy: Dziecko.pl

+  Mamy forum - mama, dziecko, ciąża, objawy ciąży, poród, zdrowie, wychowanie, uroda
|-+  Kategoria ogólna
| |-+  Przedszkolak
| | |-+  co czytacie przedszkolakom?
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: co czytacie przedszkolakom?  (Przeczytany 2688 razy)
piotrus pan
Gość
« : Grudzień 16, 2009, 17:44:20 »

Cześć!

Szukam pomocy w wyborze lektur dla dzieci w wieku przedszkolnym. Obecnie swojemu synowi najczęściej czytam którąś z książeczek o Misiu Paddingtonie i odwiedzam z nim stronę: http://www.paddington.com.pl/ Póki co bardzo lubi Misia Paddingtona i słucha z zaciekawieniem, ale pewnie wkrótce trzeba będzie poszerzyć repertuar tylko nie wiem o co;( Może macie jakieś pomysły, rady? Pliiiiiz, dajcie znać, bo Święta idą a ja nie mam prezentu;-(
jakaja
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #1 : Grudzień 27, 2009, 18:05:05 »

Witam Pana P. Mrugnięcie Otóż jeśli chodzi o lekturę dla współczesnych przedszkolaków zauważyłam, że znajomi moi, także rodzice coraz rzadziej w ogóle czytają swoim pociechom, wszystko mozna teraz puścić i tp... hmm... ale oczywiście nie wszędzie takie mody. uff. ja sama czytam, tak jak moja mam mi czytała, co jeszcze pamiętam. przede wszystkim był Andersen - Calineczka, krolowa sniegu, brzydkie kaczątko Mrugnięcie. potem bracia lwie serce. ale to cięższe troche i pozniej bylo. a co ja czytam teraz mojej małej? oprócz "klasyki" nieustannie szukam jakiś nowości. i choc ciężko, czasem trafia się coś naprawde fajnego. ostatnio na przykład przyjaciółka poleciła mi, abym zerknęła na książeczki z misiem zwanym Padingtonem. jak dla przedszkolaka w sam raz! jeżeli też coś ostatnio odkryliście dajcie znać!
patrycia35
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Grudzień 30, 2009, 09:52:29 »

Proponuje ksiazki genialnego Roald Dahl'a np Matylda lub Charlie i fabryka czekolady
hbgg
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #3 : Styczeń 24, 2010, 17:45:54 »

Gorąco polecam wszystkim mamom i tatom też, kapitalny kurs dla dzieci - Yellow House English.
Dzieciaki świetnie się bawią śpiewając fantastyczne piosenki, a jednocześnie uczą.

Więcej informacji: yellowhouseenglish.blog.pl

Kurs można zakupić też na Allegro i u producenta - firmy - Universum.fm

Pozdrawiam!!

Ewa
jagoda
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : Marzec 29, 2010, 22:23:51 »

Witam:) Ja z czystym sumieniem mogę polecić książki Renaty Piątkowskiej (np. "Opowiadania z piaskownicy", "Nie ma nudnych dni") albo Grzegorza Kasdepke ("Co to znaczy...", "Z piaskownicy w świat). Książki tych autorów są napisane świetnym językiem, poprzez ciekawe historie można zapoznać dzieciaki z różnymi zagadnieniami. I przede wszystkim: dzieciom się to podoba! Takich książeczek jest naprawdę sporo, warto poszperać w księgarniach:)
piotruś pan
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 21, 2010, 15:15:49 »

A my czytamy: Kubusia Puchatka, Auta i atlasy ze zwierzakami Uśmiech, mój syn (3 lata) uwielbia też Epokę Lodowcową. Najbardziejjednak polecam Akademię Malucha - książeczki z płytą CD - sa tam i teksty i gry edukacyjne. Mójsyn to uwielbia. Można kupić w marketachczy na allegro. 
mamucica
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #6 : Maj 25, 2010, 11:57:26 »

My też czytamy książki M. Piątkowskiej "Opowiadania dla przedszkolaków", "Opowiadania z piaskownicy", "Malinowy ząb". Mój synek je lubi a ja uwielbiam je czytać, zawsze mam przy tym niezły ubaw. Tytułowy Tomek jest niesamowity, jego teksty mnie powalają.
mamucica
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #7 : Maj 25, 2010, 12:12:06 »

Nie malinowy tylko lemoniadowy ząb:( przepraszam za przejęzyczenie, coś mi maliny po głowie chodzą:)
BajkowaSzafa
Użytkownik
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Wrzesień 08, 2010, 12:12:15 »

Ja też wałkuję Kubusia Puchatka, znam go już chyba na pamięć. Czasami też zdarza mi się czytać baśnie, chociaż wybieram te "łagodniejsze"

www.BajkowaSzafa.com - odzież, zabawki dla dzieci.
Aniad
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #9 : Lipiec 15, 2011, 18:47:50 »

Witam, natknęłam się kiedyś w sieci na taki blog:

http://czytanki-przytulanki.blogspot.com/

Może się przyda;-)
pozdrawiam.
wiki
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #10 : Wrzesień 26, 2011, 12:17:00 »

Bajki która ja znam ze swojego dzieciństwa. Uśmiech
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!