Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Luty 05, 2012, 15:22:58
Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:

Sprawdź co radzą eksperci Dziecko.pl:

Błogi sen maleństwa
A,a - kotki dwa, szare, bure obydwa.. :przeczytaj

Warsztaty stylu dla kobiet w ciąży i mam
Projekt Modna Mama to warsztaty stylu adresowane do kobiet w ciąży oraz młodych mam.: przeczytaj

Nadążyć za sobą - książka, która stała się bestsellerem!
Książka "Nadążyć za sobą" powstała z inspiracji zwykłej codzienności jakże niezwykłej zarazem.: przeczytaj

Partnerzy: Dziecko.pl

+  Mamy forum - mama, dziecko, ciąża, objawy ciąży, poród, zdrowie, wychowanie, uroda
|-+  Kategoria ogólna
| |-+  Ogłoszenia
| | |-+  Prośba o pomoc!
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Prośba o pomoc!  (Przeczytany 2643 razy)
Scaella
Nowy użytkownik
*

« : Grudzień 15, 2009, 15:02:30 »

Witam wszystkich użytkowników forum mama.pl. Mam na imię Magda jestem bardzo szczęśliwą mamą 2,5 miesięcznego Huberta pochodzę z Białegostoku. Często mówi się, że życie płata figle i, że nigdy nie wiadomo kiedy człowiek znajdzie się w trudnej sytuacji. Tak to prawda... Wraz z mężem i synkiem właśnie się w takiej sytuacji znaleźliśmy. To co zakłóciło nasze spokojne i szczęśliwe życie to fakt, że mój mąż Krzysztof z dnia na dzień stał się jedynym żywicielem rodziny, a do tego okazało się, że nasz synek Hubert wymaga leczenia - ponieważ lekarz rodzinna nie wykryła problemu i nie rozpoznała refluksu. Był już tak zaawansowany, że nasz synek przestawał oddychać. Dopiero jak trafiliśmy do szpitala została postawiona trafna diagnoza i zastosowano odpowiednie leczenie. Tak więc cudem uniknęliśmy tragedii. Teraz wydatki związane z utrzymaniem domu i leczeniem przerosły nasze możliwości z kupnem czegokolwiek dla naszego synka. Mam na myśli ubranek itd. Dlatego więc zwracam się z ogromną prośbą do czytelniczek portalu jeśli Wasz Szkrabek wyrósł z ubranek i innych rzeczy, które nie będą Mu już potrzebne i chcecie się nimi podzielić będę bardzo wdzięczna za okazaną pomoc. Nie jest łatwo prosić. O wiele łatwiej jest dawać. Ale czasami w życiu bywa tak, że nie zawsze można dawać czasami trzeba prość. I my o tę pomoc bardzo prosimy...  Pozdrawiamy. Magda, Krzysztof i Hubert.
fk73
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Marzec 15, 2010, 08:51:36 »

Witam
Czy pomoc ciągle aktualna?  Dopiero dołączyłam do portalu i jestem gotowa pomóc...
Scaella
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Marzec 15, 2010, 11:30:12 »

Tak prośba jest jeszcze aktualna. Będę bardzo wdzięczna za każdą pomoc.
Michel
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 06, 2010, 07:57:10 »

Czy macie jakas strone www, nigdzie nie moglam znalezc wiecej informacji na temat waszej sytuacji. Przeszukalam cala strone pod adresem www.dziuecko.pl i www.mama.pl.
Scaella
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 06, 2010, 11:42:52 »

Witam.

Napisałam następującą treść w prośbie 15.12.2009r. na stronie mama.pl

"Witam wszystkich użytkowników forum mama.pl. Mam na imię Magda jestem bardzo szczęśliwą mamą 2,5 miesięcznego Huberta pochodzę z Białegostoku. Często mówi się, że życie płata figle i, że nigdy nie wiadomo kiedy człowiek znajdzie się w trudnej sytuacji. Tak to prawda... Wraz z mężem i synkiem właśnie się w takiej sytuacji znaleźliśmy. To co zakłóciło nasze spokojne i szczęśliwe życie to fakt, że mój mąż Krzysztof z dnia na dzień stał się jedynym żywicielem rodziny, a do tego okazało się, że nasz synek Hubert wymaga leczenia - ponieważ lekarz rodzinna nie wykryła problemu i nie rozpoznała refluksu. Był już tak zaawansowany, że nasz synek przestawał oddychać. Dopiero jak trafiliśmy do szpitala została postawiona trafna diagnoza i zastosowano odpowiednie leczenie. Tak więc cudem uniknęliśmy tragedii. Teraz wydatki związane z utrzymaniem domu i leczeniem przerosły nasze możliwości z kupnem czegokolwiek dla naszego synka. Mam na myśli ubranek itd. Dlatego więc zwracam się z ogromną prośbą do czytelniczek portalu jeśli Wasz Szkrabek wyrósł z ubranek i innych rzeczy, które nie będą Mu już potrzebne i chcecie się nimi podzielić będę bardzo wdzięczna za okazaną pomoc. Nie jest łatwo prosić. O wiele łatwiej jest dawać. Ale czasami w życiu bywa tak, że nie zawsze można dawać czasami trzeba prość. I my o tę pomoc bardzo prosimy...  Pozdrawiamy. Magda, Krzysztof i Hubert." - zmienił się tylko wiek Huberta 8.04 kończy 6 miesięcy i miejsce naszego zamieszkania. Obecnie mieszkamy teraz w Łapach. Poza tym nadal tylko mąż pracuje. Jak na razie ja nie mam szans na to żeby pójść do pracy, ponieważ refluks Hubarta wymaga podawania leków, nie każdy chce zostać z nim w takiej sytuacji, a do tego koszt wynajęcia opiekunki do dziecka kosztuje i nas nie stać na to żeby ją wynająć nawet gdybym poszła do pracy. Skończyłam teologię - wcześniej pracowałam, gdzie się tylko dało. Najczesciej zastępowałam osoby które szły na urlop wychowawczy i pracowałam w różnych szkołach jako nauczycielka religii. Będę bardzo wdzięczna za okazaną pomoc. Trudno jest wyrazić pisemnie co tak naprawdę się czuje i co w życiu się przeżyło, a proszę mi wierzyć było tego trochę... Jeszcze dodam, że sama też przeszłam wiele jestem po 30 operacjach nogi, tak to nie pomyłka po trzydziestu... i jestem bez prawa do renty. Hubert to nasze drugie dziecko pierwsze straciłam w 8 tyg. ciąży. Mój mąż nie w każdej pracy  może pracować ze względu na swój stan zdrowia- ma poważne skrzywienie kręgosłupa. Będę bardzo wdzięczna za każdą pomoc. Pozdrawiam Magda.
buba
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 01, 2010, 20:07:19 »

witam
 proszę podać dokładne dane dotyczące dziecka ( wzrost, waga) oraz przesłać swój adres na moją stronę ( bym mogła wysłać kilka ciuszków)
pozdrawiam
Scaella
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 22, 2010, 08:28:45 »

Witam. Mam pytanie wysyłałam Pani wiadomość, ale nie wiem czy dotarła, ponieważ nigdzie nie mam jej zapisanej. Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam. Magda
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!